Termék kategóriák
Forrásvíz Webáruház
Akciós termékek
Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

13.600,-Ft
12.400,-Ft
---------

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

13.700,-Ft
12.500,-Ft
---------

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

104.320,-Ft
101.070,-Ft
---------

Elzárócsap 3/8", Quick

Elzárócsap 3/8", Quick

1.300,-Ft
1.100,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

1.300,-Ft
1.000,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

1.440,-Ft
1.100,-Ft
---------

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

270,-Ft
200,-Ft
---------

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

200,-Ft
150,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

72.600,-Ft
69.000,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

102.600,-Ft
92.500,-Ft
---------

Vásárlói bejelentkezés
E-mail cím:
Jelszó: (elfelejtett jelszó)
Új felhasználó? Saját fiók létrehozása >>itt
GYIK
Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben az alábbi pontokban és a weboldalon nem talál választ az Ön kérdésére, küldje el nekünk kérdését IDE kattintva!Gyakran Ismételt Kérdések a Forrásvíz Webáruházban történő vásárlásal kapcsolatban

Gyakran Ismételt Kérdések a RO (Fordított Ozmózis) háztartási víztisztítók kapcsán

Gyakran Ismételt Kérdések a KDF zuhanyszűrők kapcsán

Gyakran Ismételt Kérdések a RO (Fordított Ozmózis) háztartási víztisztítók kapcsán


Üzemeltetéssel kapcsolatos kérdések:Mennyivel növeli meg egy háztartás vízfogyasztását a RO háztartási víztisztító készülék?

Elhanyagolható mennyiségben, mivel a készülék nem a háztartás teljes vízfelhasználását, csak az ivóvizet szűri, és e folyamat során az alap RO készülékek (amelyek nincsenek nyomásfokozó szivattyúval felszerelve) esetében 1 liter tisztavíz nyeréséhez 3-4 liter "szennyvíz" [azaz szennyezőanyagokban feldúsult víz, ami a lefolyóba távozik (az érték függ a hálózati víznyomástól: nagyobb víznyomás, kevesebb szennyvíz)] keletkezik. A nyomásfokozó szivattyúval ellátott RO készülékeink esetében a tisztavíz:szennyvíz arányszám 1:2.

Egy személy naponta kb. 100-150 liter vizet használ fel az alábbi eloszlásban:

  • Zuhanyozás, fürdés 50-200 liter
  • Kéz-, arc- és fogmosás 10-15 liter
  • Mosás, takarítás 20-40 liter
  • Mosogatás 5-10 liter
  • WC öblítése 20-40 liter
  • Ivás, főzés 2-4 liter

Mivel a RO víztisztító készülék, csak ez utóbbit szűri, ezért a 2-4 liter víz megtisztítása során keletkező "szennyvíz" pl. egy nyomásfokozóval ellátott RO gép (1:2 arány) esetében mindössze 4-8 liter. Ez nem befolyásolja számottevően a napi 100-150 literes átlagos személyenkénti vezetékes össz. vízfogyasztást.

Vissza a lap tetejéreMilyen időközönként kell a 3 db elő- és az 1 db utószűrőt kicserélni a RO víztisztítókban?

A 4 db szűrő cseréjét egyszerre javasoljuk elvégezni. A szűrők élettartama függ a felhasznált víz mennyiségétől és a megtisztítandó víz szennyezettségétől. Átlagos (4 fő) családi felhasználás esetén - a több éves tapasztalatok alapján - félévente javasolt a szűrőket kicserélni. Kisebb ivóvíz fogyasztású háztartás esetén ritkábban is elég, de évente egyszer mindenképp szükséges. Ha a szűrőbetétek évenkénti cseréje nem történik meg, az előszűrés nem megfelelő és pl. a bekerült klór károsíthatja a membránt, és a víz minősége sem garantált.

Vissza a lap tetejéreMilyen időközönként kell a RO víztisztító membrán szűrőjét cserélni?

A RO membránt egy átlagos (4 fős) háztartás esetében kétévente szükséges cserélni, de a maximális élettartama 3 év.

Vissza a lap tetejéreHonnan lehet tudni, hogy a szűrök cseréje esedékes?

A szűrők és a RO membrán cseréjének időpontját figyelemmel kísérjük ingyenes Szűrőcsere-figyelő-szolgálatunk nyilvántartása alapján (erről a szolgáltatásunkról IDE kattintva olvashat részletesen >>). Így, mikor esedékessé válik a szűrők/membrán cseréje, ezt jelezzük az Ügyfél elérhetőségén. A Forrásvíz Webáruházban, illetve elérhetőségeinken folyamatosan tájékozódhat a szűrők és a RO membrán áráról és azokat meg is tudja rendelni.

Megjegyzés: Az új szűrő fehér színű és a használat során barnás elszineződés jelenik meg rajta. Amikor a szűrő egybefüggő aranybarna színűvé válik - de legkésőbb egy év elteltével -, szükségessé válik a szűrők cseréje. (Az első előszűrőbetét háza átlátszó, így a szűrő látható benne, és így könnyen kontrolálható a szűrő elszineződése). A RO membrán szűrésének hatékonysága pedig az ún. TDS műszerrel (oldottanyag mérésére szolgáló készülék) ellenörízhető. A RO membrán hatékony működését az előszűrők megfelelő időközönként elvégzett cseréje biztosítja. Maximum 3 év elteltével mindenképp szükséges a RO membrán cseréje.

Vissza a lap tetejéreKi végzi el a RO víztisztítók karbantartását?

A RO víztisztítók különösebb karbantartást nem igényelnek: időközönkénti szűrőcserék és a rendszer fertőtlenítésének elvégzése biztosítja a RO készülékek problémamentes, folyamatos működését. A szűrők és a RO membrán cseréjét, illetve a fertőtlenítést az Ügyfelek saját maguk is el tudják végezni. Ennek elvégzéséhez segítséget találnak a weboldalunkon, a készülékek Gépkönyvében, illetve elérhetőségeinken is szívesen segítünk! Természetesen, kérésre, mi is elvégezzük a karbantartást, ennek költségeiről IDE kattintva részletsen olvashat. >>

Vissza a lap tetejéreMilyen garancia van a RO víztisztító rendszerekre?

A PurePro RO víztisztító termékekhez 2 év teljeskörű garanciát biztosítunk, továbbá nyilvántartásunkban szereplő, rendszeresen elvégzett szűrő/membráncserék esetén 10 év vízminőség garanciát* nyújtunk a garanciális feltételek betartása mellett! (* = a vízminőség garancia azt jelenti, hogy amennyiben a víztisztító berendezésbe 700 mg/liter, vagy az alatti oldott anyag tartalmú víz áramlik be, akkor garantáljuk, hogy a tiszta víz oldott anyagtartalma 100 mg/liter alatt lesz, ami már kifejezetten segíti testünk méregtelenítését.) A szükséges szűrőket, alkatrészeket a berendezésekhez folyamatosan biztosítjuk vevőink részére.

Vissza a lap tetejéreElköltözés esetén tovább lehet-e vinni a beszerelt RO víztisztító berendezéseket?

Igen, természetesen! A készülék kb. 1 óra munkával le- majd az új helyszínen felszerelhető.

Vissza a lap tetejére
Beszereléssel kapcsolatos kérdések:


Mekkora hely szükséges a RO háztartási víztisztító készülék beszereléséhez?

A pult alá szerelhető változatok egy 60x60 centiméteres (pl. egytálcás mosogató alatti) szekrény alapterületének max. 60%-át foglalják el. Mindegyik RO víztisztíó termék leírásának oldalán feltüntettük a méreteket. Amennyiben kétségei vannak a beszerelés lehetőségéről, hívja ügyfélszolgálatunkat az (+36)-20-4107-850 telefonszámon. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Vissza a lap tetejéreHova szerelhető be az RO víztisztító rendszer?

A beépíthető RO víztisztító rendszereket a konyhában a (vízvételi hely) mosogatópult alá javasolt beszerelni. Azonban arra is van lehetőség, hogy a készüléket a családi ház pincéjébe vagy egyéb hasonló, hűvös helyre szereltessék be szakemberrel, melynek következtében a víz ott hűvösben van. A pult feletti, illetve álló RO berendezések pedig bárhol elhelyezhetők a lakásban/irodában, ahol vízvételi lehetőség van. Az elhelyezés tervezésénél figyeljünk arra, hogy a víztisztítók a vízvétel helyétől maximum 8 méter távolságon belül legyenek.

Vissza a lap tetejéreMekkora hálózati víznyomás szükséges a RO berendezés megfelelő működéséhez?

A RO rendszer folyamatában a hálózati víz nyomása kényszeríti a vízmolekulákat a természetes ozmotikus nyomással ellentétes irányú mozgásra, ezért fontos szerepe van a nyomás nagyságának a készülék üzemelésekor. Ha túl alacsony a hálózati víznyomás, akkor lecsökken a tisztított víz mennyisége is. Az ideális nyomás az alap (nyomásfokozó szivattyú nélküli) RO berendezések számára 4-4,5 bar. Ha azonban a hálózati víznyomás alacsonyabb, mint 3 bar, akkor a készülékek nyomásfokozós szivattyúval ellátott változatait kell mindenképp alkalmazni a hatékony víztisztítás érdekében. Ha azonban túl magas (7 bar feletti) vagy ingadozó a hálózati víznyomás, akkor nyomáscsökkentő szelep>> beszerelése szükséges. A vízhálózattal ellátott háztartások túlnyomó részében a hálózati víznyomás 3-7 bar közötti. Ha nem biztos benne, hogy Önnél milyen a hálózati víznyomás, kérdezze meg a helyi vízművektől.

Vissza a lap tetejéreHogyan lehet megakadályozni, hogy esetleges alkatrész sérülés következtében elázzon a konyha?

Elképzelhető ritkán (leginkább meleg nyári éjszakákon, amikor a vízművek megemeli a hálózati víznyomást a megnövekedett vízfogyasztás kompenzálására), hogy extrém (akár 10 bar) a víztisztítóba belépő víz nyomása, ekkor fennáll a készülék sérülésének lehetősége. Ha nincs időben észrevéve ilyen sérülés (pl. szabadság alatt), a megrepedt alkatrészből kiszivárgó víz eláztathatja a lakást. Ilyen kellemetlen esetekre ad biztonságos védelmet a szivárgás érzékelő elzáró szelep >>, ami lezárja a készülékben a vizet, ha vizet érzékel a készüléken kívül. A terméket javasolt hálózatra kötött víztisztítókon alkalmazni. Utólag bármikor beköthető a víztisztító rendszer elé.

Vissza a lap tetejéreMilyen lehetőség van, ha nem szeretné kifúrni a mosogatótálcát/konyhapultot?

Az ún. 3-utas konyhai csaptelepek>> erre az esetre adnak megoldást. Alkalmazásukkal ugyanazon csapból vételezhetjük a szüretlen hideg és melegvizet, illetve a szűrtvizet. A meglévő konyhai csaptelep helyére kell beszerelni őket.

Vissza a lap tetejéreEgy RO víztisztító rendszert össze lehet-e kapcsolni egy második csappal?

Igen, össze lehet. A víz könnyen elvezethető a konyhában más további csapokhoz is. Pl. a RO tisztított vizet a már meglévő, arra alkalmas (italadagolós) hűtőszekrényre is ráköthetjük, vagy még egy csapot felszerelhetünk pl. a fürdőszobában is, hogy ivásra, fogmosásra, arcmosásra (érzékeny bőr esetén javasolt) tisztított vizet tudjunk használni. Ebben az esetben is a maximális 8 méterre kell figyelni a vízvételi hely és a víztisztító közötti távolságnál.

Vissza a lap tetejéreSzükséges-e külön RO víztisztítót beszerelni az ivóvíz tisztítására, ha már van egy vízlágyító/vízkőkezelő készülék felszerelve a vezeték rendszerre?

Igen, mindenképp. A vízlágyítók/vízkökezelők, csupán az eszközeinket (csapok, mosógép, mosogatógép, vezetékek) védik meg azáltal, hogy a vezetékes víz kalcium és magnézium tartalmát csökkentik, illetve tapadási tulajdonságuk módosításával a vízkő lerakódását megakadályozzák, míg a RO víztisztító készülékek az ember részére teszik fogyaszthatóvá, egészségessé a vezetékes vizet (minden káros anyagot eltávolítanak). A vízlágyító azon túl, hogy háztartási készülékeinket megóvja a vízkőtől, tulajdonképpen a RO víztisztító készülék élettartamát növeli meg az "előtisztítás"-sal.

Vissza a lap tetejéreGyakran Ismételt Kérdések a KDF zuhanyszűrők kapcsánÜzemeltetéssel és beszereléssel kapcsolatos kérdések:Melyik KDF zuhanyszűrőt válasszuk ki?

A KDF zuhanyszűrőinket a zuhanyrózsafej gégecsöve és a csap közé kell felhelyezni a szűrőegységet tartalmazó szűrőházat. Az egyes zuhanyszűrők termékleírásánál részletesen megtalálja az egyes típusok jellemzőit (pl. méret, kapacitás...). Irány a KDF technológiát alkalmazó zuhanyszűrő termékekhez >>>

Vissza a lap tetejéreA zuhanyszűrők felszerelése és karbantartása miként történik?

Mindegyik zuhanyszűrőnk csatlakoztatása a magyar szabványnak tökéletesen megfelel, tehát biztosan felszerelhető az Ön fürdőjében is! A felszerelés szakértelmet nem igényel, az könnyen elvégezhető mindenki által pár perc alatt. A bontatlan gyári csomagolásban érkező szűrőbetétek cseréje is egyértelmű, mindenki számára könnyen megoldható!

Vissza a lap tetejéreMilyen gyakran kell szűrőbetétet cserélni a KDF zuhanyszűrőkben?

Mindegyik zuhanyszűrő termékleírása oldalán szerepeltetjük a szűrőbetétek maximális kapacitást.

Könnyen kiszámolhatjuk, hogy a vásárolni kívánt zuhanyszűrő termék szűrőbetét élettartama mennyi. Pl. a legnépszerűbb zuhanyszűrőnk, az SH-1 tip. esetén: laboratóriumi tesztek szerint 40.000 liter átfolyó víz mennyiség után csökkenni kezd a szűrő hatékonysága. Tehát, pl. napi 100 liter fogyasztás esetén egy hónap alatt 3.000 liter az átfolyó vízmennyiség, így kb. egy év alatt érjük el 40.000 litert. (Megjegyzés: 1 fő átlagos zuhanyzás alkalmával kb. 50 liter vizet használ el.)

Összefoglalva:

- napi 100 liternél évente,

- napi 200 liternél félévente,

- napi 300 liternél 4 havonta,

- napi 400 liternél negyedévente (3 havonta) kell a szűrőbetétet cserélni az SH-1 zuhanyszűrő esetében.

Vissza a lap tetejéreHogyan kell kicserélni a KDF szűrőbetétet?

Mindegyik zuhanyszűrő esetében a szűrőház szétcsavarását követően a KDF betétet könnyedén kicserélhetjük.

Vissza a lap tetejéreCsökkenti a víznyomást a KDF zuhanyszűrők?

Igen, de nem számottevően!

Vissza a lap tetejéreÁrt-e a forró víz a KDF zuhanyszűrőnek?

A KDF töltetnek nem árt a forró víz! Azonban a túl forró, 60°C fok feletti hőmérsékletű víz alkalmazását kerüljük olyan zuhanyszűrők esetén, ahol a KDF tölteten kívül más töltetet is tartalmaz a szűrőbebetét, mert pl. az aktívszén töltet már károsodhat forró víz hatáásra és a zuhanyszűrő eltömödését okozza!
 

Vissza a lap tetejéreBiztosan jobb lesz a KDF zuhanyszűrővel szűrt víz?

Igen!

Engedje a zuhanyrózsából a vizet nagy erővel a kádba vagy a zuhanytálcára és szagolja meg. A szűrő felhelyezése után a klórszag teljesen megszűnik!

(Megjegyzés: van olyan ember, pl.: a dohányzók, akiknek a szaglása nem jó, ezért náluk ez a különbség nem biztos, hogy észrevehető, de ha nem érezzük ezt a különbséget, azt az is okozhatja, hogy éppen akkor kevés volt klór a csapvízben.)

Próbálja ki a kutyusával (3.000-szer jobb a szaglása az emberénél!), melyik vizet issza meg szívesebben, megdöbbentő élményben lesz része!

Ízlelés útján is jelentős különbség tapasztalható, lágyabb, finomabb íz!

A fürdőzés közben is érezhetően kellemesebb selymesebb az érzés, és a szemet sem bántja!

A klóros víztől előforduló bőr és haj problémák jó eséllyel azonnal csökkennek, illetve megszűnnek! Aki érzékeny a klórra és fürdést követően mindig száraz, viszket a bőre, annak a szűrő alkalmazását követően megszűnnek ezek a kellemetlen jelenségek. Az ekcémás, allergiás bőrkiütések javulásáról is sokan beszámoltak már.


Vissza a lap tetejéreKell-e valamire figyelni KDF zuhanyszűrők használata során?

KDF zuhanyszűrő felszerelése után, az első használat előtt kb. 20 liter, illetve 24 óránál hosszabb állás után, az újbóli használat előtt legalább 1,5 liter vizet át kell engedni a berendezésen.


Vissza a lap tetejéreHogyan lehet megszűrni a fürdőkád vizét?

Olyan esetekben, ahol zuhanyszűrő van felszerelve, úgy lehet a fürdőkád vizét megszűrni, hogy a zuhanyrózsán keresztül töltjük meg a kádat.


Vissza a lap tetejéreTudástár
Gyorskeresés
 
Gépelje be a keresett szót!
Összetett keresés
Vélemények a termékről
PurePro F-Szett-4 víztisztító szűrőbetét szett, GAC
PurePro F-Szett...


Tíz éve használjuk, az egész család elégedett. Elt....


5 az 5 csillagból!Összes vélemény megtekintése