Termék kategóriák
Forrásvíz Webáruház
Akciós termékek
Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

13.600,-Ft
12.400,-Ft
---------

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

13.700,-Ft
12.500,-Ft
---------

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

104.320,-Ft
101.070,-Ft
---------

Elzárócsap 3/8", Quick

Elzárócsap 3/8", Quick

1.300,-Ft
1.100,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

1.300,-Ft
1.000,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

1.440,-Ft
1.100,-Ft
---------

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

270,-Ft
200,-Ft
---------

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

200,-Ft
150,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

72.600,-Ft
69.000,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

102.600,-Ft
92.500,-Ft
---------

Vásárlói bejelentkezés
E-mail cím:
Jelszó: (elfelejtett jelszó)
Új felhasználó? Saját fiók létrehozása >>itt
KDF technológia

Mi a KDF?

A KDF tulajdon képen egy mozaikszó, az angol "Kinetic Degradation Fluxion" kifejezésből, magyarra fordítva: a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat rövidítése.

Egyrészt beszélhetünk KDF technológiáról, másrészt KDF töltetről. A KDF-technológia egy folyadékkezelési eljárás és a KDF töltet pedig egy szabadalmaztatott vízkezelési anyag a víz és szennyvízkezeléshez. A KDF, mint anyag egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. Színe miatt gyakran nevezik "gold sand", azaz "arany homok"-nak.

A KDF-víztiszítás a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. A redukció-oxidációban a réz katódként, a cink anódként működik. A KDF formula részecskéi felületén oxidáció illetve redukció megy végbe. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűrik ki a vízből az egészségre ártalmas klórt és a vízben oldott nehézfémeket. A KDF vízszűrő töltet oly módon távolítja el a klórt, hogy azokból elektron átadásával ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót hoz létre (pl. például a cink és a klór reakciójából ártalmatlan cink-klorid keletkezik). A nehézfém kationok pedig elemi fématomokat alkotva a KDF formula réz-cink ötvözetéhez tapadnak, és ezáltal a szűrő töltetben maradnak.

KDF technológia, Tipikus Redoxi folyamatok

A KDF formula eltávolítja a klórt és klórszármazékokat (THM-vegyületek),a szerves anyagokat (peszticidek, herbicidek), fémeket (nehézfémek, vas, arzén). Továbbá enyhén antibakteriális hatású is: kiveszi a mikroszervezeteket (baktériumok, gombák, algák). A KDF-formula úgy akadályozza meg a baktériumok, gombák és algák elszaporodását, hogy a redukció-oxidáció folyamat által létrejövő elektrolit elviselhetetlen közeget teremt ezen mikroorganizmusok számára. Csökkenti a keménységet okozó kalcium és magnézium vegyületek számát, azaz a vízkőlerakódást.

Irány a KDF technológiát alkalmazó kád- és zuhanyszűrő, illetve csapszűrő termékekhez >>>

A KDF felhasználási területei

Kétféle KDF formulát fejlesztettek ki. Az egyiket (KDF-85 elnevezéssel) ipari környezetben a víz előkezelésére (elsődlegesen víztisztítási eljárásokban), továbbá szennyvizek tisztítására alkalmazzák (pl. laboratóriumokban, mosodákban, textilüzemekben, stb).

A KDF-55 elnevezésű formulát pedig a hálózati víz kezelésére fejlesztették ki. A KDF-55 szabadalmaztatott víztisztító töltet a 100%-os tisztaságú réz-cink granulátumnak köszönhetően egyedi, innovatív és környezetbarát vízszűrő.

A KDF formulát általában a szénszűrő kiváltására, illetve annak kiegészítőjeként használják.

Magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz megszűrésekor is kiválóan működik, ezért az a módszer napjainkban a legismertebb és legelterjedtebb módja a zuhanyvíz/csapvíz szűrésének, klórmentesítésének.

Alkalmazása világszerte (pl. Amerika, Nyugat-Európa, Távol-Kelet) elterjedt nemcsak ipari körülmények között, de különböző háztartási vízszűrőkbe, illetve zuhanyszűrőkbe építve egyaránt.

További információk, KDF labortesztek stb. megtekinthetőek az alábbi angol nyelvű weboldalon: www.kdfft.com

A vezetékes vízhez adott KLÓR eltávolításának érdekessége

Fentebb a KDF technológia ismertetésénél leírtuk a kémiai folyamat lényegét. Azonban van egy fontos momentum a klór eltávolításának módjában, amelyet fontos kiemelnünk. A KDF-formulát alkalmazó szűrők hosszútávon alkalmasak hatékonyan eltávolítani az egészségre ártalmas klórt a vezetékes vízből, ugyanis azt nem kiszűri és magába gyűjti a KDF töltet, hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva ún. kősóvá (nátrium-kloriddá) alakítja azt. A kősó jelenléte fürdővizünkben viszont már kimondottan előnyös, hiszen jól ismerjük a fűrdősók bőrünkre, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását!

Irány a KDF technológiát alkalmazó kád- és zuhanyszűrő, illetve csapőszűrő termékekhez >>>

Összefoglalva a KDF-formula és alkalmazásának előnyeit az alábbiakat mondhatjuk:

  • A KDF töltet fokozza a víztisztító teljesítményét és növeli az élettartamát.

  • Csökkenti a vízszűrő berendezések karbantartási költségeit.

  • KDF szűrő használatával elérhető a vezetékes víz vagy egyéb (ipari) víz szennyező anyag tartalmának teljes megszüntetése vagy nagyfokú csökkentése.

  • Aktív szén szűrővel együtt alkalmazott KDF töltet növeli a szénszűrő hatékonyságát és élettartamát.

  • Az elhasználódott KDF töltet nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat, így 100%-ban újrahasznosítható szemben az aktív szén vízszűrővel, ami veszélyes hulladéknak számít.

  • Megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését.

  • A KDF vízszűrő hatékonyan, akár 99 %- ban "távolítja el" a vízben oldott klórt és a káros mikroorganizmusokat, gátolja a baktériumok és algák szaporodását. A KDF a nehézfémeket (pl. ólom, higany, vas, nikkel, króm) akár 98%-ban képes eltávolítani a vízből.

  • Ezen tulajdonságának köszönhetően gátolhatja ezen anyagok okozta betegségek (pl. allergiás bőrbetegségek) kialakulását, segíti a kialakult bőrbetegségek gyógyulását, illetve csökkenti pl. a klóros víz által okozott bőrirritációkat. Kisbabák érzékeny bőrének megóvására ideális eszköz az optimális fürdővíz előállításakor!

  • Megakadályozza a bőrünk kiszáradását, öregedését, hámlását, viszketését, így egészséges, rugalmas bőrt, illetve selymes, csillogó hajat biztosíthat részünkre.

  • Végül, de nem utolsó sorban negatív ionokat juttat a vízbe, mellyel élénkítő, frissítő hatást ad a víznek.

KDF technológia, KDF-55 arany homok
KDF technológia, víztisztítás
KDF technológia, víztisztítás
KDF technológia, víztisztítás
KDF technológia, fürdővíz víztisztítás
KDF technológia, víztisztítás

A KDF technológia négy világszervezet tanúsítványát is megszerezte (ISO, NSF, WQA, EPA).

Irány a KDF technológiát alkalmazó kád- és zuhanyszűrő, illetve csapszűrő termékekhez >>>

A KDF formula felfedezője és fejlesztői/gyártói háttere

KDF technológia felfedezője: Don HeskettA KDF technológiához Don Heskett (Morton Salt cég) neve fűződik. A 60-as évek közepén elkezdett dolgozni egy új technológia kifejlesztésén, ahol szén blokkot alkalmazott elzáró közegként a szennyezőanyagok kiszűrésére

Később, 1972-ben Bill Stegerrel pedig együtt dolgozott egy olyan ipari vízlágyító kifejlesztésén, amely már nem elektromos eljárást alkalmazna.

KDF technológia1984-ben Don Heskett egy kísérletben, mely során szénszűrő betéthez cementet alkalmazott kötőanyagként, teljesen véletlenül fedezte fel azt a megdöbbentő hatást, melyet réz-cink ötvözet gyakorolhat a klórra. Ugyanis egy réz golyóstoll-betétet használt klór tartalmú vegyszerek elkeveréséhez, amikor is észrevette, hogy a piros szín eltűnik, mely a klór jelenlétét jelezte. Ekkor tudós kíváncsisága felülkerekedett és következő nap már különféle vegyszerekkel kísérletezett. Felismerte, hogy mi az elektrokémiai oxidációs folyamat, az ún. redox folyamat lényege, mely során a klórból klorid keletkezett. Heskett felfedezésével teljesen új út nyílt a vízkezelési eljárások területén. Licenc szerződést kötött a Zinc Corporation of America céggel a KDF formula gyártsára.

Hamarosan elkezdte a  vízkezelési ipar alkalmazni a KDF technológiát.

1987-ben ezt az eljárást szabadalmaztatták és a KDF Fluid Treatment, Inc. (http://www.kdfft.com) a Nemzetközi Vízügyi Egyesülés (WQA) tagja lett.

1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal (EPA) "baktériumölő eszköznek" nevezte el a KDF formulát, felismerték, hogy szénszűrővel együttesen alkalmazva megöli a baktériumokat.

1992-ben a KDF-85 és KDF-55 NSF minősítést kapott (az ivóvízre vonatkozó Standard 61-et).

A WQA 1997-ben a KDF formulát felvette a "Szakkifejezések és Háztartási Vízfeldolgozási Módszerek Listájára" és még abban az évben a KDF-55 megkapott egy másik NSF minősítést is (az ivóvízre vonatkozó ANSI/NSF Standard 42-t).

A KDF formula ezenkívül megfelel az EPA és az FDA által előírt, az ivóvízben található réz és cink mennyiséget előíró szabványnak is.KDF Fluid Treatment, Inc, Logo

Irány a KDF technológiát alkalmazó kád- és zuhanyszűrő, illetve csapszűrő termékekhez >>>

Forrás: az oldalon közölt leírás a KDF Fluid Treatment, Inc. http://www.kdfft.com/ weboldal eredeti szövegeinek felhasználásával készült.Vissza a lap tetejére

Tudástár
Gyorskeresés
 
Gépelje be a keresett szót!
Összetett keresés
Vélemények a termékről
PurePro F-Szett-4 víztisztító szűrőbetét szett, GAC
PurePro F-Szett...


Tíz éve használjuk, az egész család elégedett. Elt....


5 az 5 csillagból!Összes vélemény megtekintése