Termék kategóriák
Forrásvíz Webáruház
Akciós termékek
Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF)

13.600,-Ft
12.400,-Ft
---------

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

Economy Water átfolyós asztali víztisztító (FCCBKDF-STO)

13.700,-Ft
12.500,-Ft
---------

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

PurePro M500 fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, "Kompakt"

104.320,-Ft
101.070,-Ft
---------

Elzárócsap 3/8", Quick

Elzárócsap 3/8", Quick

1.300,-Ft
1.100,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

Áramlásszabályzó 420ml, 1/4", Jaco

1.300,-Ft
1.000,-Ft
---------

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

Áramlásszabályzó 300ml, 1/4", Quick

1.440,-Ft
1.100,-Ft
---------

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

"Y" elosztó-idom 1/4"x1/4"x1/4", Quick

270,-Ft
200,-Ft
---------

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4"x1/8", Quick

200,-Ft
150,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

Economy Water RO-CleanPure fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító

72.600,-Ft
69.000,-Ft
---------

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

Economy Water RO-CleanPure WP fordított ozmózis, hálózati víz utótisztító, nyomásfokozóval

102.600,-Ft
92.500,-Ft
---------

Vásárlói bejelentkezés
E-mail cím:
Jelszó: (elfelejtett jelszó)
Új felhasználó? Saját fiók létrehozása >>itt
Klór a vízben - A klóros víz kockázatai

Bőrkiütések? Ekcéma? Száraz, repedező bőr? Korpás, töredező haj? Allergia?  Mindezt okozhatja, illetve fokozhatja a klóros csapvíz rendszeres használata is!

Ne hagyja, hogy a klóros csapvíz tönkretegye a bőrét vagy haját! Ne kockáztassa egészségét a klóros csapvíz rendszeres használatával!

Változtasson: klórmentesítse családja fürdővízét!

Irány a KDF technológiát alkalmazó klórmentesítő kád- és zuhanyszűrő, illetve csapszűrő termékekhez >>>

Nézzük meg közelebbről, miért is szükséges, hogy eltávolítsuk a szervezetünkre veszélyes klórt fürdővizünkből.

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

kdf zuhanyszűrő víztisztító

1.) Klór a szükséges rossz: fertőtlenítés céljából a helyi vízművek változó mennyiségben klórt adagol a vezetékes vízbe, amely klór a háztartásunkba is eljut, hogy a baktériumok elpusztuljanak a vízhálózatban. A klór azonban nem csak a  vízben megtelepedő baktériumokat pusztítja el, hanem minden élő szervezetre káros hatással van, így ránk emberekre is negatívan hat, ha klór jut szervezetünkbe.

2.) Hogyan jut be a szervezetünkbe fürdéskor? Amikor meleg vízzel fürdünk vagy zuhanyozunk, a meleg víz, illetve pára hatására kitágult pórusokon keresztül bőrünkbe, majd szervezetünkbe könnyen beszívódik a vízben, illetve vízgőzben lévő klór. Továbbá nem csak a nagy (kb. 1,5nm) összfelületű bőrünkön közvetve kerül a szervezetbe a klór, hanem a vízgőz belélegzésével  közvetlenül a tüdőnkbe is!

3.) Egy súlyos tény: kutatások kimutatták, hogy egy átlagos fürdés alkalmával kb. annyi klór kerül a szervezetünkbe, mintha meginnánk 6-8 pohár klóros csapvizet!! Sőt a Pittsburgh-i Egyetem kutatói szerint zuhanyozás közben százszor inkább mérgeződünk, mint a klórozott víz ivása után.

4.) Klór hatása szervezetünkre. Az elemi klór igen mérgező, belélegezve a tüdőt, és a nyálkahártyát roncsolja. A klóros vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 millivolt-os potenciál különbség alakul ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal "szivattyúzza". Legyengült immunrendszer esetén, rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel... még a parlagfűre való érzékenység is!

5.) Klóros fürdővíz hatása gyermekeink egészségére. Fentieket olvasva jogosan merül fel az aggódó szülőkben a következő kérdés: "A mindennapi fürdetés, az uszodai és strandmedencékben történő hosszas tartózkodás vajon miként hat gyermekem fejlődésére?" A csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre viszont fokozottan érzékenyek. Vékony bőrük és kis testtömegük miatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken. A fürdővízzel való mindennapos "klórozás" az immunrendszerüket nagyon gyorsan leépíti. Emiatt gyakran látunk igen tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemőt, aki egyik náthából a másikba, mandula- és torokgyulladásba esik, sőt minden arra járó vírusos betegséget megkap, újabban allergiát is.

Belgiumban számos sokgyermekes családban klórmentes víz használatra való áttérés után ezeknek a betegségeknek a jelentős része egyszerűen eltűnt, vagy legalább is csökkent.  USA-ban sok iskolai uszodában a medencéből kijövő gyermekek egy klór mentes vizet szolgáltató zuhanyozó alagúton mehetnek csak az öltözőbe. Óvjuk meg mi is gyermekeink egészségét a klórtól!

6.) Klór okozta bőr-és hajproblémák. Bőrünk szárazságát, hámlását, viszketését, kisebesedését, továbbá hajunk fénytelenségét, töredezettségét és fejbőrünk korpásódását, stb. a klóros csapvíz is okozhatja, illetve fokozhatja. Kényeztetjük testünket különféle ápoló, drága szappanokkal, tusfürdőkkel, samponokkal, balzsamokkal, pakolásokkal, majd végül leöblítjük klóros vízzel, amely rögtön kémiai reakcióba lép a bőrünk és hajunk fő alkotórészeivel, a fehérjékkel és máris károsítja, elsavasítja, tönkreteszi azok természetes egyensúlyi állapotát. Ezzel sérüléseket és egyben irritációt, érzékenységez okozva a bőrünk és a hajunk felszínén.

7.) A klóron kívül szervezetünkbe jutó egyéb mérgek. A központi klórozás következtében mintegy 60 féle rákkeltő anyag kerül a fürdővizünkbe, illetve a vízpárába. Többek között a vízpárával is belélegezhető kloroform és radon, melyek vese- és májbetegségeket, tüdőrákot okozhatnak és a központi idegrendszer károsodását is okozhatják.

A csapvíz továbbá számos, egyéb veszélyes anyagot is (pl. vegyszer és gyógyszermaradványok) tartalmazhat. Ezekkel az anyagokkal reakcióba lépve a klór további, az egészségünkre káros vegyületeket alkot, mint: klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, trihalometánok, melyek mind kiemelten rákkeltők!

8.) A klór szabadgyök! A szabad gyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Olyan ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre. Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. A szabad gyökök rosszak lehetnek az egészségünk számára.

Számos megbetegedés kialakulásáért tartják felelősnek a szabadgyököket. Az orvostudomány elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket, daganatos megbetegedéseket, szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokat említi, illetve más megfigyelések az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulását, továbbá a bőr és más szervek idő előtti öregedését és az időskori szenilitást is a szabadgyökök számlájára írják.

Addig, amíg a csapvíz központi fertőtlenítésére nem találnak korszerűbb, az egészséget nem károsító megoldást, egyetlen lehetőségünk marad: a klórmentesítés.

Magunk és  családunk egészségének megóvása érdekében a csapvíz felhasználása előtt minden esetben javasolt eltávolítani klórt és a káros klórvegyületeket!

A klórmentesítésnek a ma alkalmazott legelterjedtebb és legmodernebb módja a KDF technológia! >>

A fentiekben ismertetett problémák kiküszöbölésére és a kellemetlen tünetek, betegségek megelőzésére adnak megoldást a fürdővíz tisztítására (klórmentesítésére) alkalmazott KDF kád- és zuhanyvízszűrők.

Irány a KDF technológiát alkalmazó, klórmentesítő  kád- és zuhanyszűrő, illetve csapszűrő termékekhez >>>

Forrás: az oldalon közölt leírás Országh József (professzor, egyetemi tanár, nemzetközileg is elismert vízügyi szakember) és a Wikipedia írásainak felhasználásával készült.

Vissza a lap tetejére

Tudástár
Gyorskeresés
 
Gépelje be a keresett szót!
Összetett keresés
Vélemények a termékről
PurePro F-Szett-4 víztisztító szűrőbetét szett, GAC
PurePro F-Szett...


Eddig ezt az alap F-Szettet használtam, más szűrőb....


5 az 5 csillagból!Összes vélemény megtekintése